В Одесі розмалювали червоною фарбою меморіальну дошку Жукова на військкоматі

У п’ятницю, 28 квітня, хулігани замалювали червоною фарбою меморіальну дошку радянському воєначальнику, державному діячеві й партійному керівнику Георгію Жукову на стіні військкомату в Одесі.

Як передає “Думська“, інцидент стався на розі Канатної і Пироговської вулиць.

За даними видання, таблицю на честь маршала Жукова розмальовували представники так званої “Ради громадської безпеки”, яка підтримує мера міста Геннадія Труханова.
Над дошкою написали “Декомунізовано”.

Подія сталася біля вказівника “Межа поста”, однак варта проігнорувала дії активістів.

Як повідомив помічник начальника Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк, поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 296 КК України (хуліганство) у зв’язку з цими подіями.

Нагадаємо, 26 квітня Одеська міськрада під керівництвом Труханова затвердила назви 1531 топоніму (вулиць, провулків, проспектів тощо) українською і російською мовами, повернувши радянські назви частині вулиць, які перейменував колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Михеїл Саакашвілі в рамках декомунізації.
Зокрема, міськрада повернула стару назву проспекту Маршала Жукова, який рішенням голови ОДА був названий проспектом Героїв Небесної Сотні.

Це рішення викликало потужний громадський резонанс. Прокуратура Одеської області відкрила кримінальне провадження за фактом перейменування, начальник управління СБУ виступив з вимогою до мера скасувати рішення міськради.

Пізніше Приморський районний суд Одеси визнав незаконним і скасував рішення міськради про повернення колишніх назв раніше “декомунізованим” вулицям.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна