На КПВВ “Мар’їнка” викрили двох хабарників-офіцерів ЗСУ, які співпрацювали з бойовиками

 

Двох нестройових офіцерів Збройних сил України, які працювали на КПВВ “Мар’їнка” в районі проведення антитерористичної операції, викрила на систематичному хабарництві СБУ спільно з прокуратурою.

“Майори систематично здирали гроші з громадян, що перетинали лінію розмежування. Видачу однієї перепустки зловмисники оцінювали у 500 гривень”, – інформує прес-центр СБУ 28 квітня.

Оперативники спецслужби затримали здирників під час одержання чергового “пакету” неправомірної вигоди у розмірі 1 тисячі гривень.

Правоохоронці вилучили у затриманих боєприпаси, чужі паспорти та російську валюту.

“Крім того співробітники СБ України задокументували співпрацю хабарників з терористами так званої «ДНР/ЛНР» щодо прискореного виготовлення перепусток”, – ідеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (“одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”, – карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна).

Вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу.

Читайте також:
На КПВВ “Новотроїцьке” затримали поліціянта, який вимагав хабарі з торговців

Шість блокпостів, хабарі й нічні черги.
Як люди потрапляють за лінію розмежування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна