З початку доби в АТО двоє загиблих. У Павлополі підірвався автомобіль ЗСУ

 

З початку доби 28 квітня два військовослужбовці Збройних сил України загинули, ще п’ять захисників отримали поранення. Про це інформує прес-центр штабу АТО у зведенні станом на 18:00.

За попередньою інформацією, внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої, загину військовослужбовець одного з підрозділів ЗСУ біля Павлополя (Приморський напрямок).

З загалом з початку доби ворог 31 раз відкривав вогонь по опорних пунктах ЗС України.

На Приморському напрямку вогнем мінометів калібру 120 та 82-мм, зенітних установок ЗУ-23-2 та гранатометів різних систем противник накривав опорні пункти в районі Красногорівки. З озброєння БМП, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї бив по морських піхотинцях поблизу Павлополя та Водяного. Морських піхотинців поруч Широкиного обстрілював з озброєння БМП та БТР. З кулеметів великих калібрів гатив по оборонцях Гнутового.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120 та 82-мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів ворог вів вогонь по захисниках Авдіївки. Зі 120- та 82-мм мінометів бив по опорних пунктах поблизу населеного пункту Луганське. З протитанкових гранатометів противник обстрілював позиції поблизу Зайцевого, крім того, тут діяли ворожі снайпери.

На Луганському напрямку зі 120-міліметрових мінометів підрозділи російсько-окупаційних військ били по позиціях поруч населеного пункту Нижнє, а з мінометів калібру 82 мм – по опорних пунктах поблизу Новотошківки. З автоматичних гранатометів бойовики обстрілювали захисників Кримського, а з кулеметів великих калібрів – Попасної.

“В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь”, – зазначили у штабі.

Читайте ранкові зведення:
За ніч в АТО загинув один боєць і поранено чотирьох,
за минулу добу загиблих немає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна