У Януковича нема $1,5 млрд. для конфіскації, лише 28 млн., – адвокат

 

Адвокати екс-президента-втікача Віктора Януковича підготували позов про захист його честі через заяви представників влади про вилучені в держбюджет 1,5 мільярда доларів Януковича та його оточення.
Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив адвокат Віталій Сердюк.

Відповідаючи на запитання, чи пов’язані компанії, в яких конфіскували 1,5 млрд. доларів, із Януковичем, Сердюк сказав, що це не відповідає дійсності.

“Я повністю спростовую цю інформацію. На сьогоднішній день у зв’язку з її активним поширенням захистом навіть був поданий позов до Печерського суду про її спростування. На руках у мене є виписки за рахунками Віктора Януковича з Ощадбанку. Там зовсім інша сума: йдеться про 28 мільйонів гривень, які заарештовані і які не конфіскуються зараз”, – заявив адвокат Януковича.

Він зазначив, що це гроші з особистого рахунку екс-президента, “його особисті заощадження, з яких були сплачені всі податки”.

Юрист Януковича закликав Генпрокуратуру показати документи на підтвердження заяв.

“Ніяких подібних коштів, рахунків, компаній, ні в Ощадбанку України, ні за кордоном немає”, – стверджує Сердюк, зазначаючи, що цьому існують докази, які долучені до матеріалів справи в Печерському суді.

Як відомо, в п’ятницю Генеральна прокуратура, РНБО і президент України повідомили, що за рішенням суду почалася спецконфіскація заарештованих 1,5 млрд. доларів, які належали оточенню екс-президента Віктора Януковича.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна