У Маріуполі триває марафон української книжки

 

У Маріуполі триває книжковий марафон “AzBooka/Азовська книга”, що розпочався 26 квітня.

Підготовка до марафону тривала протягом року. До акції долучилися близько 2 тисяч волонтерів та меценатів з України і США, повідомляє “Радіо Свобода”.

Волонтери всеукраїнської громадської організації “Не будь байдужим” доправили до маріупольських шкіл, бібліотек та вищих навчальних закладів художню, наукову і спеціалізовану літературу; організували виступи та відкриті лекції істориків, культурологів та соціологів; розповіли про культуру подорожей автостопом.

“Ми 11 років працюємо в цій сфері – популяризуємо українську мову, культуру та історію в молодіжних форматах. І ми точно знаємо, що треба роздавати тим людям, у кого література точно не залежиться в шухлядах”, – зазначила голова ВГО “Не будь байдужим” Оксана Левкова.

“Ми б дуже хотіли, щоб зросло зацікавлення іншими областями і зросла кількість подорожей Україною. Ми також були б не проти, аби частина маріупольців зрозуміли, що українська мова – це нормально, це не «колгоспно», це престижно”, – наголосила вона.

Окрім Маріуполя, книжковий марафон відбувся у Волновасі та Мангуші на Донеччині. Тамтешні школи отримали від волонтерів комікси про оборону Донецького аеропорту, настільні ігри-пазли “Мандрівка Україною”, фотоальбоми та книжки від Інституту національної пам’яті.

Марафон “AzBooka/Азовська книга” в Маріуполі триватиме до 30 квітня. Його програмою ще заплановані лекції з історії та культури України, які прочитають викладачі Києво-Могилянської академії.

Читайте також:
Культурна терапія для Донбасу: Жаданом, Кокотюхою, фестивалями

Почуйте Донбас! Півсотні ГО з Донеччини закликають підтримати законопрокет про державну мову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна