Прокурора АТО Кулика, якого підозрюють у незаконному збагаченні, перевели в Генпрокуратуру

 

Костянтин Кулик звільнений з посади військового прокурора сил АТО і призначений заступником начальника департаменту Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури.
Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на прес-секретаря генерального прокурора Ларису Сарган.

На сайті ГПУ в розділі “призначення” зазначено, що Кулик отримав зазначену посаду 14 квітня.

За словами Сарган, призначенню Кулика в ГПУ передувало його звільнення з посади прокурора сил АТО.

Як відомо, з початку 2016 року суд розглядає справу про незаконне збагачення Кулика, яку розслідує НАБУ.

“Якщо в суді буде доведено його провину, то буде відповідна реакція з боку Генпрокуратури”, – сказала Сарган, додавши, що нині ж рішення суду ще немає.

Як передавала “Новинарня“, генпрокурор Юрій Луценко цього ж дня, 28 квітня, назвав Кулика ефективним працівником та подякував йому за роботу у справі про конфіскацію коштів Януковича.

Читайте також:
Декларація Кулика: як “викрутився” прокурор АТО,
обвинувачений НАБУ в незаконному збагаченні

Прокурору сил АТО Кулику вручили обвинувачення

Військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368-2 КК України (незаконне збагачення). На його майно накладено арешт.

У січні 2016 року стало відомо, що Національне антикорупційне бюро звернулося до суду з проханням надати доступ до документів щодо придбання позашляховиків співмешканкою Кулика Іриною Німець та матір’ю прокурора Світланою Кулик.

Ішлося про автомобіль Toyota Land Cruiser 200 вартістю 1,21 млн. грн, придбаний Іриною Німець у 2014 році, а також Тoyota RAV4 вартістю 459 тис. грн, оформлений на Світлану Кулик. Обидві автівки 2014 року випуску і придбані того ж року.

НАБУ було встановлено, що позашляховики – через внесення коштів на рахунок у “Діамантбанку” – фактично купували за готівку, при цьому їх вартість не відповідає доходам Німець і Кулик та не відображені в декларації прокурора Кулика.

"Дипломат-хол". Фото: akengineering.ua

За підсумками 2014 року Костянтин Кулик задекларував трикімнатну квартиру загальною площею 249,3 кв. м в елітному ЖК “Диптомат-хол” у центрі Києва (вул. Жилянська, 59).
Законність набуття цієї квартири зараз теж перевіряло НАБУ. У цьому ж житловому комплексі мають поруч квартири Світлана Кулик та Ірина Німець.
Німець придбала нежитлове приміщення на 88 кв.м. у тому ж 2014 році, а в 2015-му – ще два гаражі на 21 і 14 кв.м.

Апеляційний суд 13 липня відновив Костянтина Кулика на посаді.

Прибічники НАБУ заявляли, що Генпрокуратура, по суті, покривала підозрюваного, призначивши його одним із головних слідчих групи у справі Курченка.
Захисники Кулика пояснювали увагу до нього з боку НАБУ “бажанням розвалити справу Курченка”.

Читайте також:
НАБУ: Прокурор Кулик не довів законність походження своїх мільйонних активів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна