Помер кримський політик, екс-нардеп ВР Лев Миримський. ОНОВЛЕНО

 

У віці 57 років помер Лев Мириський – значний кримський бізнесмен і проросійський політик, колишній народний депутат України багатьох скликань. Як передає “Новинарня“, про це інформує кримське відділення РІА “Новости” з посиланням на свої джерела.

“Офіційних підтверджень поки немає. Однак, як поділилися знайомі сім’ї, у Миримського недавно стався інсульт”, – зазначає інформагенція.

Після незаконної анексії Криму Росією Миримський переїхав до Києва, залишив політику і продовжив займатися бізнесом.

ОНОВЛЕНО. За інформацією “Комсомольської правди в Україні”, Лев Миримський помер вранці 27 квітня.
Цього ж дня 
його тіло доставили до Києва з місця смерті, яке не називається.

Похорон відбудеться 28 квітня на Байковому цвинтарі.

Столична поліція не відкривала проваджень з приводу смерті екс-депутата.

“У наших базах не знаходимо такої інформації”, – повідомила в коментарі “Новинарні” речниця Головного управління Нацполіції в Києві Оксана Блищик.

Лев Миримський народився 2 квітня 1960 року в Сімферополі. Зайнявся бізнесом ще в 1987 році, очолював кооперативи та спільні підприємства, з 1993 року – президент кримської корпорації “Імперія” (нерухомість, туризм, торгівля і зв’язок).

У 1997 році Миримський заснував проросійську політичну партію “Союз”, тривалий час був її головою.
Народний депутат України II-IV (1994-2006) та VII (2012-2012) скликань, входив переважно до провладних фракцій. Депутат Верховної Ради АР Крим у 2002-2003, 2006-2010 та 2010-2012 роках.

У 1995 році Миримський закінчив Сімферопольську філію Московського університету менеджменту і комерції за спеціальністю “економіка”, в 2001 році – Національну академію державного управління при президенті України за спеціальністю “державне управління”, отримав кваліфікацію магістра державного управління.
Заслужений економіст України (2003).

Один із кримських журналістів розповів “Новинарні“:
“Льова – це ціла кримська епоха. Він тримав общак “башмаків” (організована злочинна група, що в 90-х роках конкурувала з ОЗГ “Сейлем”). На початку 90-х було скоєно замах на нього (здається, загинув водій його “дев’ятки”). Після цього Льова поїхав в Ізраїль, щоб пережити нелегкі часи. Він створив газету “Крымское время”, телеканал ІТВ. Його передвиборче гасло на виборах до ВР Криму: “Как нужен Риму Папа римский, так нужен Крыму Лев Миримский”.

“Свою нерухомість в Криму в 2014-15 роках він встиг перереєструвати за російськими законами. Зокрема центральний універмаг у Сімферополі – раніше здавав його в оренду “Сільпо”, нині російське “Ассорти”.
Останнім часом переважно жив у Києві, доньку там заміж видавав”, – розповів співрозмовник.

Як видно з фото Лева Миримського в соцмережах, він багато подорожував, бував на окупованій території Криму.

Останній запис у мережі “Фейсбук” Миримського був зроблений 3 квітня, наступного дня після його дня народження. Миримський виклав кілька фотознімків, написавши “Мені знову 17”.

На знімках його дочка Тетяна вагітна, ознак недуги Миримського непомітно.

У своєму “Фейсбуці” Тетяна Миримська поширювала деякі проукраїнські дописи.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна