Під Рівним почалися масштабні збори резервістів першої черги

 

На Рівненському загальновійськовому полігоні стартують військові навчальні збори резервістів оперативного резерву першої черги на базі однієї з бригад оперативного командування “Захід”.

До зборів, що триватимуть з 26 квітня протягом 30 днів, залучаються понад 1000 резервістів майже з усіх областей України, переважно солдати та сержанти, повідомляє “Радіо Трек”.

Підготовка резервістів здійснюється з урахуванням отриманого бойового досвіду в ході проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Як передає “Новинарня“, з початку 2017 року проведено вже три збори на базі трьох бригад, тепер іде поставка ще у дві бригади. Про це сказав начальник відділу впровадження служби в резерві мобілізаційного управління головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Михайло Щербина.

За його словами, оперативний резерв налічує 110 тисяч осіб, що в 2014-2016 роках проходили службу за мобілізацією.

“Особливістю цього року є те, що ми розпочинаємо укладання контрактів із резервістами на проходження ними служби в резерві”, – заявив Щербина в коментарі ЗМІ, додавши, що це дає певні пільги.

На час перебування в оперативному резерві військовозобов’язані безкоштовно забезпечуються військовою формою одягу, харчуванням у військовій частині, медичною допомогою.

Резервісту виплачуються, залежно від військового звання, одноразове грошове заохочення за підсумками року (тим, хто виконав програму зборів) – від 1600 до 3100 грн. Грошова виплата за 30 діб підготовки – від 2400 до 3200 грн., добові за 30 діб перебування у військовій частині від 180 до 450 грн.; один прожитковий мінімум на місяць тим, хто на день призову на збори не працює – 1600 грн.

Попередні масштабні збори резервістів ЗСУ відбулися у вересні-жовтні 2016 року. Тоді військове відомство відзначило високу мотивацію учасників навчань.

Читайте також:
Навчання на Чернігівщині:
резервісти ЗСУ тренуються відбивати наступ росіян на Київ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна