Доба в АТО: один загиблий, майже 50 обстрілів. Знищено трьох бойовиків

 

За минулу добу, 26 квітня, підрозділи російсько-окупаційних військ 47 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України в зоні проведення антитерористичної операції. Один український воїн загинув, іще шестеро отримали поранення. Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

За даними розвідки штабу АТО, внаслідок адекватної відповіді противнику вогнем, вподовж 25 та 26 квітня знищено трьох російських найманців, ще сімох бойовиків незаконних збройних формувань поранено.

На Донецькому напрямку по позиціях поблизу Троїцького незаконні збройні формування били з мінометів калібру 120 та 82-мм, гранатометів та стрілецької зброї. Саме біля Троїцького загинув боєць ЗСУ.

Міномети 82 мм, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю застосовували по опорних пунктах біля Верхньоторецького. По оборонцях Авдіївки вели вогонь із 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а захисників населеного пункту Піски обстрілювали з гранатометів та кулеметів великого калібру. З гранатометів різних систем та стрілецької зброї ворог бив по позиціях поруч Майорська та Новгородського. Також під Новгородським діяли ворожі снайпери.

На Приморському напрямку з мінометів калібру 120-мм, озброєння БМП та БТР, гранатометів та стрілецької зброї окупанти били по позиціях поруч Широкиного. З 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів вели вогонь по опорних пунктах поблизу населеного пункту Водяне. Міномети калібру 82 мм застосували по позиціях сил АТО біля Березового. Захисників Мар’їнки противник обстрілював з озброєння БМП, гранатометів різних систем, кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї, а оборонців Красногорівки, Новотроїцького та Павлополя – з гранатометів і стрілецької зброї. Позиції поблизу населеного пункту Гнутове бойовики обстрілювали з кулеметів великого калібру, а опорні пункти поблизу Чермалика – зі стрілецької зброї. У районі Мар’їнки діяли ворожі снайпери.

На Луганському напрямку зі 120-мм мінометів, протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру підрозділи російсько-окупаційних військ гатили по опорних пунктах поблизу Новоолександрівки. Вогнем мінометів калібру 120 мм накривали позиції біля населеного пункту Попасна, а з 82-міліметрових мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів били по опорних пунктах у районі Троїцького. Оборонців Новозванівки противник обстріляв з гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів, а захисників Станиці Луганської – з гранатометів та стрілецької зброї.

В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь, зазначили у штабі.

Читайте також:

За минулі п’ять діб на Луганщині загинули сім російських військових, – “ІС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна