Суд у Москві продовжив арешт українського журналіста Сущенка

 

Лефортовський суд Москви продовжив до 30 червня арешт українському журналісту Романові Сущенку, якого незаконно утримують у Росії і звинувачують в шпигунстві.
Про це повідомляє 26 квітня російський “Інтерфакс“.

“Суд постановив: клопотання слідства задовольнити, продовжити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою відносно обвинуваченого Сущенка на два місяці, тобто до 30 червня 2017 року”, – оголосила суддя Маргарита Котова в середу, 26 квітня.

Таким чином суд відхилив прохання адвоката Марка Фейгіна про зміну його підзахисному запобіжного заходу на домашній арешт, який він міг би відбувати в гостьовому будинку посольства України в Москві.

Засідання пройшло в закритому режимі, оскільки справа Сущенка має гриф “цілком таємно”.

Перед початком розгляду обвинувачений та його захист просили залишити засідання відкритим, оскільки жодні відомості, що становлять держтаємницю, при продовженні запобіжного заходу не обговорюються.

Читайте також:
Дружина Сущенка відвідала його в СІЗО Лефортово.
Там не прийняли дитячі малюнки

Як повідомляла “Новинарня“, власного кореспондента “Укрінформу” у Франції Романа Сущенка з порушенням міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.
7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в “шпигунстві” на користь Головного управління розвідки Міноборони України. Київ категорично відкидає такі обвинувачення.
Попереднього разу суд у Москві продовжив термін перебування Сущенка під вартою до 30 квітня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві “Укрінформ” з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції – з 2010 року.

Читайте також:
До дня народження Сущенка презентували виставку його картин,
лист та фільм “В’язні Кремля”. ВІДЕО

Порошенко привітав сім’ю політв’язня Сущенка з днем народження батька. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна