Російський суд дав кримському татарину Зейтуллаєву 12 років в’язниці у справі “Хізб ут-Тахрір”

 

Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ засудив до 12 років колонії суворого режиму громадянина України Руслана Зейтуллаєва, обвинуваченого в організації в Криму осередку орагнізації “Хізб ут-Тахрір”.
Про це 26 квітня повідомив у соцмережі журналіст Владислав Рязанцев.

За його словами, підтримати Зейтуллаєва прийшли понад 20 осіб.

Як відомо, Північно-Кавказький окружний військовий суду 7 вересня 2016 року виніс вироки кримським татарам Руслану Зейтуллаєву, Ферату Сайфуллаєву, Рустему Ваїтову і Нурі Прімову, визнавши їх винними в причетності до забороненої в Росії організації “Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі” і створенні в окупованому Криму її осередку.
В Україні ця організація існує безперешкодно і не визнана екстремістською.
Молодих мусульман засудили від 5 до 7 років позбавлення волі, при цьому вони провину не визнали.

27 грудня 2016 року верховний суд Росії скасував вирок Зейтуллаєву – нібито очільнику групи – та відправив справу на новий розгляд, аби посилити покарання. Прокурор попросив для Зейтуллаєва до 17 років ув’язнення.

Кримський татарин 23 дні тримав голодування на знак протесту.

Представники міжнародної ісламської політичної організації “Хізб ут-Тахрір” називають своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню у Росії.

На захист Зейтуллаєва став Європарламент та інші міжнародні структури.

Читайте також:
Нова стаття кримським татарам у справі “Хізб-ут Тахрір”
– “насильницьке захоплення влади в Росії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна