Громадянин України в кримській в’язниці перерізав собі вени й оголосив голодування

 

Громадянин України Андрій Лугін, засуджений у Криму до тюремного ув’язнення ще до анексії півострова, на знак протесту перерізав собі вени. Про це повідомляє Центр інформації про права людини із посиланням на дружину засудженого Ірину Лугіну.

За її словами, таким чином Лугін протестує проти свого етапування до колонії на території Росії – в Мордовії, що заплановано на 26 квітня, та проти відсутності належного медичного лікування.

23 квітня Лугін оголосив сухе голодування. Він також вимагає припинити практику нав’язування йому громадянства РФ і негайно вирішити питання про його передачу в Україну.

Як кажуть правозахисники, в подібній ситуації опинився інший громадянин України – Юрій Михайлов.
Він, так само як і Лугін, 24 квітня оголосив сухе голодування на знак протесту проти свого майбутнього переміщення до РФ.

Лугін був засуджений у 2010 році вироком Апеляційного суду АРК. Рішення набуло сили в 2012 році за визначенням Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Як відомо, в березні 2017 року окупаційна російська влада віддала Україні 12 в’язнів з Криму.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна