Франція має докази причетності режиму Асада до хіматаки на Хан-Шейхун, – МЗС

 

Сирійський режим Башара Асада відповідальний за хімічну атаку 4 квітня в місті Хан-Шейхун, внаслідок якої загинули понад 80 осіб. Про це заявив глава МЗС Франції Жан-Марк Еро, говорячи про результати розслідування у його країні, передає Le Figaro.

“Ми знаємо з надійного джерела, що процес виробництва [бойової отруйної речовини] зарину є типовим методом, розробленим у сирійських лабораторіях”, –  сказав Еро.

“Цей метод носить підпис режиму, і це те, що дозволяє встановити відповідальних за цей напад. Ми знаємо про це, тому що ми зберегли зразки, зібрані після інших атак [у Сирії], які тепер можемо порівняти”, – додав міністр.

Читайте також:
Американці наклали нові санкції на Сирію через хімічну атаку

Як писала “Новинарня“, в результаті хімічної атаки на контрольоване сирійською опозицією місто Хан-Шейхун 4 квітня загинули щонайменше 84 людини.
Влада Сирії заявила про відсутність у неї хімзброї.
У міноборони РФ визнали, що удару завдала авіація Асада, але ціллю нібито було хімічне виробництво бойовиків.
Натомість у США, Британії, Франції покладають відповідальність на урядові війська Башара Асада.

У відповідь американські військові кораблі вночі 7 квітня випустили 59 крилатих ракет “Томагавк” по авіабазі Шайрат, яка, за висновком Пентагону, використовувалася для зберігання хімічної зброї, застосованої для удару по Хан-Шейхуну.

Читайте також:
У кадр ЗМІ на сирійській авіабазі Шайрат потрапили російські контейнери хімзброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна