Україна припинила енергопостачання ОРЛО

 

Україна повністю припинила енергопостачання ОРЛО. Про це на своїй сторінці в “Фейсбуці” повідомив в. о. голови державної компанії – оператора об’єднаної енергосистеми “Укренерго” Всеволод Ковальчук.

“Цієї ночі повністю припинено енергопостачання тимчасово неконтрольованих територій Луганської області”, – написав він.

Як відомо, раніше Кабмін прийняв постанову №263, що зобов’язує регіональну компанію з постачання енергії “Луганське енергетичне об’єднання”, яка належить Костянтину Григоришину, постачати електроенергію на тимчасово окуповану територію Луганської області незалежно від рівня оплати. При цьому компанія вже неодноразово повідомляла Міністерству енергетики та вугільної промисловості та іншим держорганам, що з боку споживачів із зони АТО накопичилися великі борги.
У грудні 2016 року через борги “ЛЕО” тимчасово припиняла електропостачання комунального підприємства “Попаснянський районний водоканал”, який подавав воду в окремі райони Донецької і Луганської областей, тимчасово непідконтрольні українській владі. Станом на 2 грудня заборгованість цього підприємства перед “Луганським енергетичним об’єднанням” становила близько 124 мільйонів гривень.
У квітні гендиректор “Луганського енергетичного об’єднання” Володимир Грицай заявив, що постачання електроенергії на тимчасово окуповані території Луганської області буде повністю припинене з 25 квітня.

Читайте також про зрушення в січні:
Сторона ОРЛО вперше заплатила за водопостачання з української території

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна