Штаб Макрона атакували російські хакери

 

Під час виборчої кампанії штаб кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона став об’єктом кібератак з боку російських хакерів.

Про це у вівторок, 25 квітня, повідомили в японській компанії Trend Micro, яка спеціалізується на кібербезпеці, пише “Німецька хвиля“.

Як з’ясували фахівці компанії, за кібератаками на штаб Макрона, які були здійснені минулого місяця, стоїть група російських хакерів Pawn Storm, також відома як APT28.

За даними Trend Micro, використовуючи методи “фішингу”, хакери, зокрема, намагались викрасти персональні дані Макрона та членів його руху “Вперед!”, які були залучені до виборчої кампанії.

Хакерську групу Pawn Storm пов’язують із російськими спецслужбами та підозрюють у здійсненні низки хакерських атак у країнах Заходу. Зокрема, йдеться про атаки на сервери Демократичної партії США, що, на думку експертів, стало одним із факторів, який призвів до поразки кандидатки від демократів Гілларі Клінтон та перемоги мільярдера і популіста Дональда Трампа.

Як повідомляла “Новинарня“, за результатами першого туру президентських виборів у Франції 23 квітня Емманюель Макрон посів перше місце, набравши 24% голосів.
Разом із ним у другий тур виборів вийшла лідерка правопопулістської партії “Національний фронт” Марін Ле Пен, яка здобула 21,3%.

У другому турі соціологи віддають беззаперечну перевагу Еммануелю Макрону.

Читайте також:

Міноборони Данії атакували ті самі російські хакери, що й Демпартію США, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна