Сепаратисти “ЛНР” відновили електропостачання після “блекауту” з української сторони

 

Після припинення українською стороною з 0:00 25 квітня поставок електроенергії у неконтрольовані райони Луганської області сепаратисти до ранку відновили електропостачання практично всієї території ОРЛО. Про це вранці повідомив речник так званого “міністерства палива, енергетики та вугільної промисловості ЛНР” Роман Камишов у коментарі сайту сепаратистів ЛІЦ.

“Не зважаючи на очікуваний блекаут з боку України, республіка спокійно перейшла на свій режим споживання електроенергії. Ніяких аварійних, надзвичайних ситуацій не сталося. Всі підприємства республіки працюють в спокійному робочому режимі”, – сказав Камишов.

При цьому він зазначив, що негативні наслідки, пов’язані з перепідключеннями енергосистеми, будуть усунені до вечора, зокрема йдеться про відновлення водопостачання.

Наразі в ОРЛО не подається вода з Петровської насосної станції та Західної фільтрувальної станції.

“На те, щоб запустити основних споживачів [електроенергії в ОРЛО], енергетикам знадобилося 10 хвилин. На те, щоб запустити допоміжні і другорядні, від години до двох”, – розповів представник енергетичного відомства луганських сепаратистів.

“Практично вся республіка постачається електроенергією”, – сказав він.

“Луганський інформцентр” зазначає, що раніше ватажок “ЛНР” Ігор Плотницький заявляв, що так звана “ЛНР” не знеструмлюватиме підконтрольні Києву населені пункти Луганщини, якщо українська влада припинять поставки електроенергії до ОРЛО з теплоелектростанції, розташованої в місті Щастя. Він висловлював переконання, що ОРЛО не залишиться без електроенергії.

Як повідомляла “Новинарня“, з 25 квітня “Луганське енергетичне об’єднання” припинило постачання електроенергії на територію ОРЛО через великі борги з боку споживачів у непідконтрольних районах.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна