Адміністрація Трампа хоче скоротити грошову допомогу Україні майже на 70%

 

Обіцянка президента Дональда Трампа дотримуватися політики “Америка понад усе” включає план щодо значного скорочення допомоги країнам, що розвиваються, і об’єднання USAID із Державним департаментом.

Про це йдеться у статті, опублікованій в американському виданні Foreign Policy, повідомляє “Голос Америки“.

У березні адміністрація президента США оприлюднила план бюджету, яким було передбачено на третину скоротити допомогу країнам на шляху розвитку. Проте конкретних деталей цього скорочення тоді наведено не було.

Згідно з 15-сторінковим бюджетним документом Держдепартаменту, отриманим Foreign Policy, реструктуризація включає переливання грошей з програми допомоги на розвиток у програму, яка тісно пов’язана з цілями національної безпеки.

У документі детально з’ясовуються плани адміністрації Трампа щодо скорочення прямої міжнародної допомоги у фіскальному 2018 році.

Документ позначено як “несекретний, але чутливий”.

Щодо України, про яку автори згадують наприкінці статті, то в попередньому плані бюджету обсяг допомоги на 2018 рік мав становити понад $570 млн. Натомість новий проект передбачає скорочення фінансування до $177 млн.

У відсотковому перерахунку це означає скорочення допомоги Україні на 68,8%.

Читайте також:

Трамп замовить одне з найбільших нарощувань військового бюджету в історії США

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна