САП порушила справу про незаконне збагачення Ляшка

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала до НАБУ справу за підозрою у незаконному збагаченні народного депутата Олега Ляшка. Про це на брифінгу повідомив директор НАБУ Артем Ситник, передає Еспресо.TV.

Відповідаючи на запитання про маєток лідера Радикальної партії, він сказав: “З Антикорупційної прокуратури дійсно надійшла справа щодо незаконного збагачення [Ляшка]. Але вона тільки надійшла, я не готовий сказати, що там відбувається по тій справі”.

Як відомо, відповідно до е-декларації, за останній рік Ляшко і його цивільна дружина придбали нерухомості майже на 20 млн. гривень, зокрема лідер РПЛ офіційно придбав маєток у Козині під Києвом, який він досі нібито орендував за символічні кошти.
Раніше він задекларував мільйонні заощадження, при тому що не працював у бізнесі.

Коментуючи заяву Ситника, Олег Ляшко назвав кримінальне провадження щодо нього політичним замовленням влади.

“Про те, що проти мене з’явилася нова справа, я знав ще у минулий четвер, мене про це повідомив голова НАБУ Артем Ситник. Ми домовилися, що у вівторок, 25 квітня, на 11-ту годину я прийду в НАБУ і дам вичерпні свідчення у цій висмоктаній справі”, – написав Ляшко у “Фейсбуці”.

“Замість реальної боротьби з корупцією ці органи перетворюються на знаряддя політичної боротьби та піару шляхом платників податків. Я буду боротися, а вигадані проти мене обвинувачення розсипляться! Але справжня мета замовників цих справ – не боротьба з корупцією, а політична дискредитація мене особисто і моєї команди”, – підсумував нардеп.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна