ПАРЄ проведе відкриті слухання щодо поїздки свого голови в Сирію з “нерукоподаваними” росіянами

 

У вівторок, 25 квітня, в Парламентській асамблеї Ради Європи відбудуться відкриті слухання щодо поїздки президента ПАРЄ Педро Аграмунта в Сирію разом із депутатами російської Держдуми.
Як передає “Новинарня“, про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради України, член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко.

“О 13-й по Страсбургу (14:00 по Києву) відбудуться відкриті слухання щодо поїздки трьох ключових керівників ПАРЄ до Сирії разом із руконеподаваними росіянами, які ще й тиснули руку військовому злочинцю Асаду. До Сирії їздили президент ПАРЄ Аграмунт, керівник групи лібералів Шукла (він ще й доповідач по Україні) і керівник юридичного комітету”, – написала Геращенко у “Фейсбуці“.

За її словами, Аграмунт хотів, щоб ці слухання були закритими, однак така пропозиція не пройшла.

“Це будуть ганебні слухання. І якщо в Аграмунта (а він мудрий і хитрий, досвідчений політик), залишається хоч краплина совісті чи відчуття реального стану речей – він має подати у відставку сам”, – вважає Ірина Геращенко.

Віце-спікер ВР також наголосила, що мета української делегації – боротьба не з іспанським сенатором, а “проти спроб Російської Федерації дистанційно керувати ПАРЄ, руйнувати цю інституцію, дискредитувати Асамблею через знищення її принципів та ідеалів”.

“Я двадцять років відслідковую роботу ПАРЄ, спочатку як політичний журналіст, потім вже як політик. Ніколи Асамблея не переживала таку глибоку політичну кризу, до якої довів організацію її ж президент – відвертий друг росіян. І розворушили цю проблему й неприпустимість замовчування його позиції в тому числі всі ми, члени української делегації”, – додала перший віце-спікер ВР.

Як писала “Новинарня“, 24 квітня Парламентській асамблеї Ради Європи не вистачило двох голосів для внесення до порядку денного сесії питання про відставку президента ПАРЄ Педро Аграмунта.

Претензії до Аграмунта полягають насамперед у тому, що в березні він здійснив поїздку до Сирії на російському літаку разом із російськими депутатами, які усунуті від роботи в ПАРЄ через анексію Криму Росією.

Українська делегація наполягає на добровільній відставці президента Асамблеї, оскільки інших шляхів для його звільнення з посади, відповідно до регламенту, не існує.

Читайте також:

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна