Місія ОБСЄ залишиться на Донбасі. Тіло загиблого спостерігача передали Україні

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ залишається в Україні і надалі реалізовуватиме свій мандат, незважаючи на загибель одного зі спостерігачів СММ на території ОРЛО. Як передає “Новинарня“, про це у спеціальній заяві повідомив голова місії Ертугрул Апакан.

“Незважаючи на цю трагедію, ми як і раніше прихильні до виконання нашого мандату і сприяння в забезпеченні миру для народу України”, – зазначив Апакан.

“Я знову звертаюся із закликом до стійкого припинення вогню, відведення озброєнь, повного розмінування і реальної відданості миру. І я прошу, щоб ті, хто несе відповідальність за мінування, були притягнуті до відповідальності”, – наголосив голова СММ ОБСЄ.

Він підкреслив, що ця міжнародна неозброєна спостережна місія укомплектована “відданими професіоналами, які важко працюють, імплементуючи мандат заради нормалізації ситуації в Україні”.

“Сьогодні (24 квітня) я виїжджаю на місце, щоб висловити свою підтримку спостерігачам та зрозуміти ситуацію краще”, – зазначив Апакан.

Як повідомляла “Новинарня“, уранці 23 квітня броньований автомобіль патруля місії ОБСЄ підірвався на протитанковій міні в Луганській області. Це сталося в районі села Пришиб, яке перебуває під контролем бойовиків “ЛНР”. Загинув один спостерігач місії ОБСЄ, ще двоє зазнали ушкоджень.
Як підтвердив Апакан, загиблий був парамедиком – громадянином США, поранені – спостерігачі з Німеччини та Чехії.

Бойовики “ЛНР” передали тіло загиблого українській стороні та співробітникам СММ ОБСЄ, які працюють на підконтрольній Києву території. Про це в понеділок, 24 квітня, повідомив представник” “ЛНР” Владислав Дейнего.

Читайте також:
Підрив авто ОБСЄ на Луганщині:
відео, коментарі МЗС, Порошенка, НАТО і бойовиків

На дорозі, де підірвався патруль ОБСЄ, взагалі не мало бути мін, – Хуг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна