Двох спостерігачів ОБСЄ, поранених міною в ОРЛО, виписали з лікарні. Патрулі скасовано

 

Двоє членів Спеціальної спостережної місії ОБСЄ, які отримали поранення унаслідок підриву на міні в ОРЛО в неділю, 23 квітня, вже виписані з лікарні.
Про це під час брифінгу 24 квітня повідомив заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг.

“Що стосується двох членів команди, їх уже виписали з лікарні, їхній стан стабільний. Їх направили до Краматорська, звідки вони поїдуть до Києва”, – цитує Хуга “Українська правда”.

Він розповів, що місія ОБСЄ отримала тіло загиблого спостерігача в неділю ввечері.

“Вчора увечері наша команда отримала тіло нашого члена команди – громадянина США. Його тіло вивезено з зони бойових дій”, – сказав Хуг.

Також ОБСЄ вилучила у бойовиків “ЛНР” понівечений автомобіль, підірваний на міні, та автомобіль, який його супроводжував. Це броньовані авто класу Toyota Land Cruisers B6.

Загалом, як зазначив Хуг, із 15 квітня 2015 року місія ОБСЄ на Донбасі 183 рази наражалася на фатальну небезпеку: стрілянина по патрулях, обстріли поруч, погрози фізичної розправи.

За словами Александра Хуга, СММ ОБСЄ перебуває на постійному контакті з української владою, але водночас проводить внутрішнє розслідування інциденту.

Також він повідомив, що після підриву автомобіля СММ у неділю всі патрулі організації було повернуто на бази. Сьогодні (24 квітня) “переважна більшість, якщо не всі наші патрулі були скасовані”, сказав Хуг.
Він додав, що у вівторок роботу патрулів буде частково відновлено – “коли з’ясуємо всі обставини інциденту”.

“Наразі моніторинг ситуації здійснюється через камери, а також з 12 локацій, в яких перебувають наші спостерігачі”, – пояснив Хуг.

Читайте також:
ЄС вимагає покарати винних у підриві авто ОБСЄ на Луганщині

Як повідомляла “Новинарня“, 23 квітня внаслідок підриву на протитанковій міні автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на території ОРЛО біля села Пришиб (неконтрольований урядом район Луганщини) один із членів місії загинув, ще двох доставлено до лікарні для обстеження.
Пізніше стало відомо, що загиблий – парамедик зі США, поранення отримали громадяни Німеччини та Чехії.

СБУ розслідує цю подію як теракт. Власне розслідування веде також СММ ОБСЄ.

Читайте також:
Місія ОБСЄ залишиться на Донбасі. Тіло загиблого спостерігача передали Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна