Держдеп США закликав Москву вплинути на бойовиків “ЛНР” для розслідування підриву авто ОБСЄ

 

Прес-секретар Держдепу США Марк Тонер заявив, що підрив автомобіля ОБСЄ свідчить “про все більш небезпечні умови, в яких працює місія, включаючи боротьбу з обмеженням доступу і переслідуваннями”. Про це повідомляє Reuters.

Він також закликав Російську Федерацію вплинути на бойовиків для проведення розслідування інциденту.

“Сполучені Штати закликають Росію використовувати свій вплив на сепаратистів, щоб дозволити ОБСЄ провести повне, прозоре і своєчасне розслідування”, – сказав Тонер.

“Цей трагічний інцидент ясно показує, що всі сторони, і особливо сепаратистські сили під керівництвом Росії, повинні негайно виконати свої зобов’язання по мінським угодам”, – підкреслив він.

Читайте також:
ЄС вимагає покарати винних у підриві авто ОБСЄ на Луганщині

Як повідомляла “Новинарня“, 23 квітня внаслідок підриву на протитанковій міні автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на території ОРЛО біля села Пришиб один із членів місії загинув, ще двох доставлено до лікарні для обстеження.
Пізніше стало відомо, що загиблий – парамедик зі США, поранення отримали громадяни Німеччини та Чехії.

СБУ розслідує цю подію як теракт. Власне розслідування веде також СММ ОБСЄ.

Читайте також:
Місія ОБСЄ залишиться на Донбасі. Тіло загиблого спостерігача передали Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна