За добу на фронті майже 50 обстрілів, один воїн загинув

 

За минулу добу, 22 квітня, підрозділи російсько-окупаційних військ 46 разів обстріляли позиції сил АТО. Один військовослужбовець Збройних Сил України загинув, ще троє отримали поранення. Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

Найбільшу кількість збройних провокацій було зафіксовано на Донецькому напрямку. Так, з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів противник відкривав вогонь по опорних пунктах поблизу Авдіївки, шахти “Бутівка”, Верхньоторецького та Луганського. По захисниках Зайцевого, Пісків та Кам’янки гатив з гранатометів та кулеметів великих калібрів. Озброєння БМП застосовував в районі населених пунктів Луганське та Зайцеве. Поблизу шахти “Бутівка” діяли ворожі снайпери.

На Приморському напрямку вогнем мінометів калібру 82 мм незаконні збройні формування накривали оборонців Широкиного та Марїнки. З озброєння БМП, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів гатили по морських піхотинцях під Водяним. Кулемети великих калібрів застосували в районі Лебединського, а поблизу Тарамчука та Гнутового – стрілецьку зброю.

На Луганському напрямку з великокаліберних кулеметів, мінометів калібрів 120 та 82 мм противник вів вогонь по позиціях біля Катеринівки. Зі стрілецької зброї бив по опорних пунктах наших військ поблизу Станиці Луганської та Валуйського.

Читайте про попередню добу:
Зона АТО: понад 40 обстрілів, ЗСУ відкрили вогонь у відповідь

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна