В Україну не пустили співачку Лоліту Мілявську, яка забула українську мову

 

Співачку Лоліту Мілявську не пустили в Україну прикордонники. Про це вона повідомила на своїй сторінці у “Фейсбуці” в неділю, 23 квітня.

“Як ви гадаєте, де я? Я в Конотопі. Мене о 4-й ранку зняли з поїзда. І я не можу відвідати свою дитину, яка захворіла, тому що мені заборонений в’їзд в Україну”, – сказала співачка на відео, яке записала під час пересадки в інший поїзд, що прямував у зворотному напрямку (“Одеса – Москва”).

“Ось пересаджують на інший потяг. Що робити?” – додала Лоліта.

За її словами, в’їзд в Україну їй заборонено через відвідування окупованого Криму (міста Керч) у 2015 році.

Як відомо, донька Лоліти, Єва, живе в Києві з бабусею.

Згодом, уже з поїзда “Одеса – Москва”, Лоліта виклала ще одне відео. Вона повідомила, що всі “приносять їй співчуття”, зокрема й прикордонники, і все було “дуже тактовно”.

Спершу співачка намагалася говорити українською, пригадавши, що вона народилася в Мукачеві. Але потім не змогла згадати чергове слово і, матюкнувшись, перейшла на російську мову.

“Коротше, ви все робите, щоб я забула українську мову”, – додала російська естрадна зірка.

Як писала “Новинарня“, українське міграційне законодавство передбачає санкції щодо громадян, які в’їжджали на тимчасово окуповану територію не через офіційні українські пункти пропуску.

Російські артисти їздять на гастролі до Криму або через аеропорт “Сімферополь”, або через Керченську переправу, в обхід прикордонних КПП України.

Відтак в’їзд до України було заборонено іншій екс-киянці – Наталі Корольовій (пізніше її в порядку винятку пустили на похорон бабусі), учасниці “Євробачення” від РФ Юлії Самойловій та іншим.

Читайте також:
СБУ заборонила в’їзд в Україну майже 140 російським артистам

ДПСУ врахувала критику Геращенко щодо в’їзду в Україну “лабухів з Криму”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна