На окупованій території Луганщини підірвалося авто ОБСЄ, є жертви

 

У неділю під час патрулювання на непідконтрольній території Луганської області підірвався на міні автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це штаб АТО повідомив на сторінці у “Фейсбуці”.

“Українська сторона СЦКК повідомляє, що сьогодні 23 квітня, близько 10.17, під час здійснення патрулювання в районі населеного пункту Пришиб, територія ОРЛО, ймовірно на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ”, – йдеться у повідомленні штабу АТО.

“Внаслідок цього інциденту один із членів патруля загинув і двоє були доставлені в лікарню для подальшого обстеження”, – повідомила СММ ОБСЄ в “Твіттері”.

ОНОВЛЕНО. Загиблий спостерігач ОБСЄ – громадянин Великої Британії Джозеф Стоун. Про це написав у соцмережі народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко.

“Внаслідок вибуху міни на окупованій території України в Луганській області загинув співробітник місії ОБСЄ, громадянин Великої Британії, Джозеф Стоун. Також внаслідок вибуху була контужена громадянка Німеччини Іва Гнелін. За наявною інформацією, її доставили до лікарні міста Луганськ, і їй надали медичну допомогу”, – поінформував Геращенко.

Він також зазначив, що трагедія сталася на тимчасово окупованій території України, тому українські правоохоронні органи не будуть допущені до проведення об’єктивного розслідування.

“Станом на зараз відомо, що одна з двох машин місії ОБСЄ зачепила колесом узбіччя дороги, після чого стався вибух. Очевидно, що співробітники місії ОБСЄ стали жертвами тотального мінування терористами доріг на окупованій частині України”, – розповів Антон Геращенко.

Раніше агенція Reuters із посиланням на МЗС Австрії, яка зараз головує в ОБСЄ, повідомляла, що загиблий був громадянином США.

Читайте також:
ОБСЄ вважає військові паради в ОРДЛО порушенням мінських угод

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна