Чотири міністри і 15 нардепів просять відпустити Мартиненка на поруки

 

15 народних депутатів України та чотири міністри висловилися за взяття на поруки колишнього нардепа Миколу Мартиненка, якого звинувачують у створенні злочинної організації та привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем.

Як передає УНІАН, відповідні особисті заяви депутати від “Народного фронту” та члени уряду зробили 21 квітня пізно увечері на засіданні Солом’янського районного суду Києва, який розглядає клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо обрання запобіжного заходу Мартиненку у вигляді арешту.

Серед заявників – один із заступників голови ЦВК (Андрій Магера), міністри Володимир Омелян, Лілія Гриневич, Ігор Жданов та ін.

Читайте також:
Солом’янський райсуд відмовив у відводі судді Бобровника у “справі Мартиненка”

Як повідомляла “Новинарня“, Солом’янський райсуд розглядає клопотання прокурорів САП про обрання запобіжного заходу Мартиненку та першому заступнику голови правління НАК “Нафтогаз України” Сергію Переломі. Їх обох 20 квітня затримали детективи НАБУ за підозрою у створенні злочинної організації та привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем. Затримання відбулось у рамках розслідування справи щодо ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” та щодо завдання збитків ПАТ “Одеський припортовий завод”.

САП просить для Мартиненка два місяці арешту із заставою 300 млн.

Замість 14:00 засідання почалося після сьомої вечора – через зайнятість судді.
На початку засідання сторона захисту заявила відвід слідчому судді Солом’янського райсуду Києва Олександру Бобровнику. Адвокати затриманих висловили сумніви в неупередженості цього судді. Вважається, що у зв’язку з корупційним провадженням він перебуває під контролем НАБУ і тому ухвалює рішення на користь Бюро.

Читайте також:
НАБУ оприлюднило схему розтрати державних коштів у “справі Мартиненка”. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна