Солом’янський райсуд обере запобіжний захід Мартиненку. Пропозиція САП – два місяці арешту із заставою 300 млн.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме про запобіжний захід затриманому напередодні екс-депутату з фракції “Народний фронт” Миколі Мартиненку у вигляді арешту на два місяці з альтернативою у вигляді застави на 300 млн. грн. Про це у п’ятницю, 21 квітня, повідомив керівник САП Назар Холодницький.

“Позиція прокуратури така: будемо просити суд про обрання запобіжного заходу – утримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою внесення застави в сумі 300 млн. грн. Чому 300 мільйонів, тому що ми оцінюємо роль кожного із співучасників у зазначеній схемі”, – сказав Холодницький на брифінгу.

Як зазначає “Інтерфакс-Україна” з посиланням на главу САП, суд може розпочатися після 12:00, оскільки стороні захисту потрібно ознайомитися з матеріалами про підозру.

Речниця НАБУ Оксана Митницька поінформувала, що запобіжний захід Мартиненку обиратиме Солом’янський районний суд міста Києва в п’ятницю.

Як повідомляла “Новинарня“, Миколу Мартиненка в четвер доставили в Національне антикорупційне бюро для проведення процесуальних та слідчих дій. САП погодила повідомлення про підозру за розтрату коштів держпідприємства”Східний гірничо-збагачувальний комбінат” у розмірі 17,28 млн. доларів; слідчі НАБУ вручили повідомлення про підозру.

Сам Мартиненко заявив, що звинувачення проти нього сфальсифіковано за вказівкою директора НАБУ Артема Ситника з метою піару і відволікання уваги від провалів Бюро.

20 квітня детективи НАБУ у спаві СхідГЗК затримали також другу особу – за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (“створення злочинної організації”), ч. 5 ст. 191 (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”) Кримінального кодексу України.
За версією слідчих НАБУ, затриманий забезпечував координацію між компанією-посередником та ДП “СхідГЗК”. Ця особа також відома як фігурант іншого кримінального провадження – щодо завдання збитків ПАТ “Одеський припортовий завод” у розмірі 205 мільйонів гривень, розслідування якого детективи НАБУ завершили у грудні минулого року. Наразі справа “ОПЗ” розглядається у суді, а зазначена особа має статус обвинуваченого.

Читайте також:
У САП пояснили, за що затримали Мартиненка.
Адвокати і він сам протестують. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна