Кінець затишшя. За минулу добу бойові втрати ЗСУ сягнули десяти осіб

 

Ситуація в районі проведення АТО загострилася. За минулу добу, 20 квітня, російсько-окупаційні війська 47 разів обстрілювали позиції ЗС України. Двоє українських воїнів загинули, ще вісім отримали поранення. Про це йдеться у ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

Напередодні ввечері у штабі повідомляли, що двоє бійців загинули внаслідок обстрілу під Авдіївкою.

“Найбільш складною була ситуація на Донецькому напрямку. Вогнем із танків, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів ворог накривав захисників Авдіївки”, – зазначили у штабі.
По позиціях поблизу шахти “Бутівка” бойовики застосовували танки, 82-міліметрові міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети. По оборонцях Верхньоторецького та Луганського гатили з 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП та кулеметів великих калібрів. По опорних пунктах сил АТО поблизу Кам’янки, Зайцевого та Пісків били з протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Позиції у районах Майорського та Новгородського противник обстрілював із гранатометів, біля Троїцького – з кулеметів та стрілецької зброї.

На Приморському напрямку з мінометів калібру 82 мм та гранатометів ворог сепаратисти “ДНР” відкривали вогонь по захисниках Мар`їнки та Красногорівки. Оборонців Широкиного та Водяного накривали вогнем БМП та гранатометів різних систем. По позиціях морських піхотинців під Павлополем та Талаківкою гатили з протитанкових гранатометів та кулеметів великих калібрів, а по опорних пунктах в районі Новогригорівки – з кулеметів великих калібрів. Поблизу Лебединського та Водяного активізувались ворожі снайпери.

На Луганському напрямку 82-мм міномети та автоматичні гранатомети ворог застосував в районі Катеринівки, захисників Новозванівки обстріляв з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а оборонців населеного пункту Донець – з автоматичних гранатометів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна