До стримування Путіна в Європі долучився найгрізніший у світі літак

 

Найкраще озброєний і найдорожчий у світі військовий літак F-35A долучається до стримування російської агресії. Багатоцільові винищувачі-бомбардувальники зі США приєдналися до найбільшого нарощування сил Європи з моменту закінчення холодної війни, передає The Times.

Генерал Тод Уолтерс, головнокомандувач ВПС Сполучених Штатів, заявив, що літак F-35A, який бере участь у першій тренувальній місії за межами США, стане “новим словом” у стримуванні.

Уолтерс зробив свою заяву на тлі того, як 1,1 тис. британських і французьких військових у супроводі танків та артилерії були розгорнуті в Естонії, щоб допомогти захистити східний фланг НАТО від спроб Кремля випробувати на міцність спільний кордон Росії з Альянсом.

Як повідомлялося раніше, в Естонію прибули підрозділи об’єднаної оперативної групи військ НАТО, яка створюється в балтійських країнах та Польщі, щоб стримати можливу російську агресію.

Читайте також:
Екс-віце-командувач НАТО в Європі написав книгу про те,
що Росія в 2017-му окупує Україну й Балтію за кілька годин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна