АКХЗ Ахметова та ВЦА Авдіївки підписали угоду про партнерство ще на 12 млн.

 

Авдіївський коксохімічний завод, що належить групі “Метінвест” Ріната Ахметова, і військово-цивільна адміністрація міста Авдіївка в п’ятницю, 21 квітня, підписали угоду про соціальне партнерство на 2017 рік. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу підприємства.

Підписи під документом поставили підписи гендиректор АКХЗ Муса Магомедов і керівник ВЦА Павло Малихін.

Фінансування заводом соціальних програм міста поточного року складе 11,9 млн. грн.

Коксохім планує відремонтувати лінійну поліклініку, виконати внутрішні роботи в школах і дитсадках, відкрити центр для дітей та молоді, поліпшити транспортну логістику міста.

Зазначається, що за останні шість років “Метінвест” інвестував у розвиток Авдіївки 53,1 млн. грн. Кошти пішли на ремонт шкіл і дитячих садів, розвиток міської інфраструктури, створення умов для активного способу життя городян, підтримку охорони здоров’я та надання допомоги соціально незахищеним категоріям населення.

“У минулому році Авдіївський коксохім виконав капітальні ремонти в трьох загальноосвітніх школах, оновив інфекційне відділення міської лікарні і вхід в поліклініку, встановив зовнішнє освітлення на міському бульварі, обладнав велопарковки для городян, розчистив колодязі з питною водою в старій частині Авдіївки”, – сказано в повідомленні АКХЗ.

Голова міської ВЦА Павло Малихін висловив упевненість у дієвості подальшої співпраці з містоутворюючим підприємством.

“Авдіївський коксохім завжди дивиться в один бік із нами, максимально бере участь у житті міста, підтримує всі починання. Важливо, що в такий непростий час завод забезпечує робочі місця, стабільну заробітну плату, вчасно сплачує податки. Місто Авдіївка виживає багато в чому завдяки АКХЗ. Ми впевнені в ньому як в надійному партнері і другові. Знаємо, що можемо розраховувати на підтримку в будь-якій ситуації”, – наводить прес-служба слова голови ВЦА Малихіна.

Гендиректор заводу Муса Магомедов у свою чергу зазначив, що завод докладеться також до відновлення будинків в Авдіївці, що постраждали внаслідок обстрілів з боку бойовиків.

“Нашому заводу доводиться виживати і працювати в складних умовах. Хоч як би було важко, ми пам’ятаємо: АКХЗ – невід’ємна частина Авдіївки… Спільно з військово-цивільною адміністрацією намагаємося зробити все можливе для розвитку Авдіївки. Зараз у нас багато планів. Упевнений, як і в попередні роки, ми впораємося. Окрему увагу приділимо відновленню будинків заводчан, які постраждали під час обстрілів”, – сказав Магомедов.

Голова Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський назвав таке партнерство “героїчним”.

“Насправді сьогодні це не просто соціальне – це героїчне партнерство: 20-тисячне незламне місто і такий самий незламний, найбільший у Європі коксохім. Пліч-о-пліч стоять вони сьогодні на передовій супроти російської агресії. І підтримують бойовий дух наших захисників”, – написав Жебрівський у “Фейсбуці”.

Читайте також:
50 відтінків сірого. Як виживають прифронтові Авдіївка й Мар’їнка

«Трусимося й читаємо «Отче наш».
Як ведеться в Авдіївці Марині Марченко, героїні знакового муралу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна