Франція передала ДСНС України три системи для розмінування

 

Уряд Франції передав Державній службі України з надзвичайних ситуацій обладнання для дистанційного руйнування вибухонебезпечних предметів на суму 1,438 млн. грн.

“Сьогодні ми отримуємо три сучасних системи дистанційного руйнування вибухонебезпечних предметів Lance. Ці системи призначені для руйнування особливо небезпечних предметів, які неможливо вилучити з місця їх знаходження”, – сказав заступник голови ДСНС Руслан Білошицький під час церемонії в Києві у четвер, 20 квітня.

Він зазначив, що ці сучасні системи дозволяють здійснювати ліквідацію вибухонебезпечних предметів на віддалі до 150 метрів. Ці пристрої будуть передані піротехнічним розрахунками ДСНС України, які виконують гуманітарне розмінування.

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон наголосила, що така допомога є також і проявом політичної підтримки України.

“Передача цього обладнання є сигналом конкретної співпраці й політичної підтримки”, – підкреслила посол, яку цитує “Інтерфакс-Україна”.

Читайте також:
НАТО виділить 1 млн. євро на службу розмінування ДСНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна