Парламент Британії погодився на дострокові вибори вже за півтора місяці

 

Палата громад парламенту Великої Британії в середу, 19 квітня, схвалила урядовий законопроект про проведення позачергових виборів 8 червня. Про це повідомляє ВВС.

Пропозицію щодо проведення дострокових виборів 18 квітня напередодні подала прем’єр Тереза Мей. Законопроект підтримали 522 депутати Палати громад, проти – лише 13.

За словами Мей, необхідність проведення дострокових парламентських виборів зумовлена тим, що парламент залишається розділеним щодо питання виходу країни з Європейського Союзу.

Мей, яка у 2016 році заявляла, що жодних дострокових виборів не буде, пояснила, що змінити точку зору її змусили “політичні ігри та протиріччя в парламенті”.

Як відомо, консерваторка Тереза Мей у липні 2016 року очолила уряд без участі у виборах – лише за партійною квотою, після відставки колишнього лідера консерваторів Девіда Кемерона.
Через дострокові вибори прем’єр хоче отримати тверду підтримку власної Консервативній партії.

За даними соціологічних опитувань, консерватори зараз мають велику перевагу над лейбористами (42% проти 26%), і особистий рейтинг Мей також доволі високий.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна