Через снігову негоду на дорогах України загинули 4 людини. ОНОВЛЕНО

 

Через негоду в Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Харківській та Херсонських областях спостерігається значне ускладнення руху на автошляхах. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу ДАК “Автомобільні дороги України”.

У згаданих областях 18-19 квітня випала велика кількість снігу, температура опустилася до мінусових показників, через сильні пориви вітру 15-22 м/с на проїзній частині трас утворюються снігові перемети.

На дорогах п’яти областей працюють 264 одиниці техніки, дорожнє покриття обробляють протиожеледними матеріалами.

“В Полтавській, Запорізькій, Харківській та Херсонських областях рух забезпечено, проте на деяких трасах ще спостерігається ускладнення руху та затори”, – йдеться у повідомленні ДАК.

У Дніпропетровській області з 9:30 ранку середи заборонено рух для пасажирського та вантажного автотранспорту на ділянках доріг державного значення Н-08, М-04, М-29, М-18.

Зважаючи на різке погіршення погодних умов у низці регіонів, Міністерство інфраструктури наполегливо просить водіїв бути особливо обережними, а також обмежити поїздки без крайньої потреби. На цьому у соцмережі наголошує профільний міністр Володимир Омелян.

“За півдоби через аномальні погодні умови і порушення правил руху вже загинуло 7 людей. Ще більше травмовано”, – написав міністр.

Згодом він скоригував інформацію: “Загинули 4 людини, за нашими даними, і 9 травмовані. Найгірша ситуація – коли на трасі водій Mercedes виїхав на смугу зустрічного руху, і було зіткнення з вантажним автомобілем Man”.

“Велике прохання утриматися від поїздок у тих регіонах, де випав сніг, особливо, якщо ваше авто вже на літніх колесах”, – зазначив Омелян.

Як відомо, через негоду станом на 12-ту годину 19 квітня залишалися знеструмленими 150 населених пунктів.

Раніше Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджала, що у зв’язку з вторгненням арктичного повітря 19-22 квітня очікується холодна погода: вночі заморозки у повітрі 0-5°, на поверхні ґрунту -3-8°, температура вдень 2-9° тепла. У південних, східних та більшості центральних областей дощ з мокрим снігом, місцями сильні опади, пориви вітру 15-22 м/с.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна