У Сирії ліквідовані ще троє “іхтамнєтів”. Один раніше воював проти України на Донбасі

 

Стало відомо про загибель у Сирії трьох російський вояків, втрату яких раніше замовчувало військове відомство РФ. Один із них раніше воював проти України на Донбасі, двоє вочевидь були бійцями ПВК, повідомляє “Новинарня” з посиланням на Reuters.

Імена вбитих, які раніше не були оприлюднені у ЗМІ – Олексій Сафонов, Володимир Плутинський та Михайло Нефедов.

Проти України раніше воював 41-річний Сафонов. Як передає Reuters, про це розповів один із його родичів на умовах анонімності.

У Сирії Олексій Сафонов загинув у середині березня. Інформацію про смерть комбатанта також підтвердили його сусіди і місцевий чиновник.

“Я можу сказати тільки одне: це сталося в Сирії”, – розповів родич Сафонова.

Військового поховали через два тижні після ліквідації в рідному хуторі Почтовий (Константиновський район Ростовської області).

46-річний Плутинський мешкав у станиці Казанська (такі н.п. є в Ростовській області та Краснодарському краї). Він був убитий у Тіясі під Пальмірою, передає агентство з посиланням на свідоцтво про смерть.

Родич Плутинського розповів, що той помер у сирійській провінції Хомс (Тіяс входить до її складу) і на момент загибелі офіційно не служив у лавах ЗС Росії.

Про загибель 27-річного Нефедова агенції Reuters розповів його знайомий Олександр Пашков. Агентство називає Нефедова співробітником приватної військової компанії.

Міноборони, МЗС і російське консульство в Дамаску не відповіли на запити Reuters з проханням прокоментувати інформацію про трьох загиблих вояків.

За даними Reuters, лише в операції з повернення Пальміри (кінець січня – кінець березня 2017 року) Росія втратила 21 військового. Агентство відзначає, що його цифри в чотири рази перевищують офіційні дані міністерства оборони РФ.

Офіційні дані МО РФ свідчать, що Росія втратила 30 військових за весь час операції в Сирії (з літа 2016-го).
При цьому Москва не визнає свою участь у наземних бойових діях на сирійській території.

Читайте також:
Завдяки соцмережам стало відомо про ліквідацію в Сирії ще двох росіян

Двічі окупант. У Сирії вбитий полковник Галицький – командир “бойових бурятів” з Донбасу, українець і “герой Росії”

Російських найманців в “ДНР/ЛНР” перевербовують для війни в Сирії, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна