Путін у вогні з чортами: на Львівщині президента РФ намалювали в новому храмі на Страшному суді

 

У новозбудованому храмі святого Йосафата (УГКЦ) в Червонограді Львівської області з’явився розпис зі сценою Страшного суду, на якому у вогні горить чоловік, схожий на президента РФ Володимира Путіна. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Захід.нет”.

Як зазначає видання, храм на “трикутнику” між вулицями Шептицького і Бандери зводили з 1993 року до 2007-го, але його оздоблення триває досі. Настоятель тут – отець Михайло Нискогуз, відомий як перший священник РПЦ, який перейшов до УГКЦ.

Про зображення Путіна – у костюмі з краваткою, поруч із чортом у вогні – отець Михайло пояснив, що це радше “збірний образ бюрократа і злочинця”.

“Хтось бачить, що це Путін, хтось – що це бюрократ, який обікрав країну і не бачить Воскресіння навіть в останні дні. А ще там (на картині Страшного суду) є герб СРСР і німецька свастика. Там горять ті, які були причиною сліз, вбивства, крові і смерті. Хто там є, там є по праву”, – сказав священник.

Отець Михайло розповів: композиція Страшного суду на виході з храму – це не забаганка, а церковний канон, згідно з яким при виході з церкви зображують Судний день.

Зазначається, що професійні художники почали розписувати червоноградський храм святого Йосафата кілька років тому.

На одній зі стін тут – зображення сцени Хрещення Русі, на іншій – визначні постаті УГКЦ та України, серед яких Андрей Шептицький, Йосиф Сліпий, Степан Бандера, Євген Коновалець, Роман Шухевич, Тарас Шевченко, Іван Франко, Михайло Грушевський, гетьмани Іван Мазепа, Богдан Хмельницький та ін.

Страшний суд - храм святого Йосафата Червоноград храм святого Йосафата Червоноград отець Михайло Нискогуз - храм святого Йосафата Червоноград
<
>

Композиція зі Страшним судом ще не завершена – після свят художники продовжать роботу, і до грішників приєднаються нові персонажі.

64-річний настоятель, отець Михайло Нискогуз відомий як політичний активіст: він не пропускає жодного важливого мітингу в місті, брав активну участь в обох Майданах у Києві, “засвітився” на судових процесах над Юрієм Луценком, Юлією Тимошенко та ін.
Його онук Михайло Нискогуз-молодший – депутат Львівської обласної ради від ВО “Свобода”.

Фото: Галина Чоп/ZAXID.NET

Читайте також:
У Московському патріархаті не виключили канонізації Мотороли

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна