Лідери “нормандського формату” провели останню розмову з Олландом у складі

 

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову в “нормандському форматі” з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом Росії Володимиром Путіним. Про це вранці 18 квітня повідомляє прес-служба Банкової.

Зазначається, що лідери підтвердили відданість імплементації Мінських домовленостей у частині, зокрема, що стосується як безпекових, так і політичних аспектів врегулювання.

“Вони привітали домовленість про відновлення режиму припинення вогню з нагоди Великодня, як було погоджено під час засідання Тристоронньої контактної групи 29 березня, і наголосили на важливості суворого дотримання зазначеного режиму. Лідери закликали інтенсифікувати зусилля задля звільнення та обміну затриманих за принципом «всіх на всіх». Вони засудили погрози спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ”, – йдеться в повідомленні.

Співрозмовники подякували президентові Франції Франсуа Олланду за його зусилля в рамках “нормандського формату” та висловили сподівання, що цей формат продовжить роботу після президентських виборів у Франції (23 квітня-7 травня).

Читайте також:
Помічники “нормандського формату”: узгодження “дорожньої карти”
для Донбасу триває

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна