Митрополит Донецький УПЦ МП провів великодні служби і для бойовиків, і в підконтрольному Маріуполі

 

Митрополит Донецький і Маріупольський УПЦ МП Іларіон (Шукало) на честь Великодня провів два пасхальні богослужіння – як на підконтрольній уряду України території, так і на окупованій.

Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на сайт Донецької єпархії УПЦ, митрополит Іларіон очолив великоднє богослужіння (всеношну) в Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Донецька, після чого а також очолив вечірню у Свято-Покровському соборі в Маріуполі, що будується.

Митрополит Іларіон (Шукало) на богослужінні в Донецьку, Великдень 2017. Фото: donetsk.church.u

У єпархіальному фотозвіті з храму в Донецьку не показані ватажки “ДНР” і бойовики.

Однак блогер Олександр Чернов засідчує, що до складу “різнорідно пастви входили і поліцаї ДНР, і чоловіки в камуфляжах, а на освячення ближче до світанку завітав і [ватажок “ДНР” Олександр] Захарченко з почтом, причому дехто з його охоронців навіть не зняв шапки”.

Чернов поширив фото із Захарченком на освяченні:

“[Вдень] 16 квітня Іларіон із почтом, до складу якого входить щонайменше п’ять персонажів, що постійно курсують із ним, уже провів вечірню службу в недобудованому соборі Маріуполя… І тут йому стяги тримали “товариші з органів” – цього разу вже маріупольських”, – свідчить Чернов.

Як видно з фото, і в Донецьку, і в Маріуполі на богослужіння з митрополитом прийшли по кілька сотень людей.

Сято-Покровський храм у Маріуполі, що зводиться з 2007 року (від початку проекту до 2015 року будівництво фінансувала “Азовсталь”), стане найвищим храмом у Донецькій області та, після закінчення будівництва собору Воскресіння Христового УПЦ МП в Києві, другим в Україні. Його висота (з урахуванням хреста) складає 84,3 метра.

Читайте також:
Апостольський нунцій в Україні у день 80-річчя Папи Римського
відвідав окупований Донецьк

“Патріарх Філарет у пасхальному посланні сказав про війну МІЖ НАРОДАМИ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна