Ера стратегічного терпіння Вашингтона щодо КНДР закінчилася, – віце-президент Пенс

 

Віце-президент США Майк Пенс заявив, що ера стратегічного терпіння Вашингтона стосовно ракетно-ядерної проблеми КНДР закінчилася. Про це він сказав 17 квітня під час відвідування демілітаризованої зони (ДМЗ), яка є фактичним кордоном між Південною і Північною Кореєю, передає Reuters.

За словами Пенса, Сполучені Штати рішуче налаштовані на те, щоб забезпечити безпеку на Корейському півострові “мирними засобами, шляхом переговорів”. “Однак розглядаються всі варіанти дій для досягнення мети і забезпечення стабільності народу цієї країни (Південної Кореї)”, — сказав віце-президент США.

Крім того, заявив Пенс, США розраховують, що Китай стане “робити більше” з метою подолання кризи на Корейському півострові.

Раніше президенту США Дональду Трампу в ході переговорів з головою КНР Сі Цзіньпіном вдалося переконати свого китайського колегу в непривабливості співпраці з Північною Кореєю. Про це в ефірі телеканалу Fox News сказала заступник радника американського лідера з національної безпеки Кетлін Макфарленд.

Читайте також:
Північна Корея провела невдалий пуск ракети на тлі наступу США

Як відомо, раніше США заявили, що готові завдати превентивного удару по Північній Кореї, якщо будуть упевнені, що вона збирається провести випробування ядерної зброї.
У свою чергу комуністичний уряд у Пхеньяні заявив, що готовий застосувати зброю проти ударної групи військово-морського флоту США, яка підійшла до Корейського півострова.

Раніше КНДР проводила запуски балістичних ракет у бік Японії.

Читайте також:
Білий дім вирішив тиснути на КНДР, але не завдавати удару, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна