АТО: перед Великоднем без втрат, хоча майже 30 обстрілів

 

Ситуація в районі проведення АТО залишається неспокійною, але контрольованою Збройними илами України. За минулу добу, 15 квітня,  підрозділи російсько-окупаційних військ 29 разів обстріляли українські позиції. При цьому про втрати штаб в ранковому зведенні не повідомляє.

На Приморському напрямку вогнем мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів противник накривав захисників Мар’їнки. Крім того, свої цілі тут шукали ворожі снайпери. Морських піхотинців у районі Водяного ворог обстрілював з протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру. По морпіхах у Широкиному противник бив з озброєння БМП та стрілецької зброї, по захисниках Павлополя вів вогонь з гранатометів, а по оборонцях Гнутового та Чермалика – з великокаліберних кулеметів.

На Донецькому напрямку по позиціях в районах населених пунктів Авдіївка та Піски ворог вів вогонь з гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру. Опорні пункти поруч Луганського противник обстрілював з гранатометів. По оборонцях Опитного бив з кулеметів, а в захисників Кам’янки – зі стрілецької зброї. Поблизу Троїцького активізувались ворожі снайпери.

На Луганському напрямку з автоматичних гранатометів бойовики вели вогонь по захисниках Лобачевого, а оборонців Новоалександрівкиообстрілювали зі стрілецької зброї.

“Незважаючи на збройні провокації з боку ворога, українські військовослужбовці суворо дотримувалися режиму тиші і вогонь у відповідь не відкривали”, – ведеться у зведенні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна