Ватажок “ДНР” Захарченко готовий до переговорів з Порошенком

 

Ватажок бойовиків “ДНР” Олександр Захарченко для припинення війни готовий сісти за стіл переговорів із президентом Петром Порошенком. Як передає “Новинарня“, про це він сказав під час онлайн-конференції 14 квітня, відповідаючи на запитання громадян України.

“Увійти в війну набагато легше, ніж з неї вийти. Особливо якщо це війна громадянська. Ми зараз якраз у такому становищі. Якщо хтось хоче шукати вихід із глухого кута і тим самим запобігти новому витку кровопролитної війни, то ми готові з ним розмовляти”, – заявив Захарченко під час конференції.

“Я відкрию страшну таємницю. Якщо Порошенко продемонструє готовність до переговорів і підтвердить свою рішучість припинити війну, то я готовий навіть з ним сісти за стіл переговорів”, – сказав ватажок терористичного угруповання “ДНР”.

Питання “Як можна сідати за стіл з убивцею?” стосувалося приїзду в Донецьк народної депутатки України Надії Савченко.

Захарченко нібито готовий говорити і з Порошенком, хоча “в нього на руках крові набагато більше, ніж у Савченко”.

“Сам я з Савченко в Донецьку не зустрічався, оскільки в цьому не було необхідності”, – заявив ватажок “ДНР”, додавши, що “в Донецьк Савченко приїжджала рівно з тієї теми, яку ми обговорювали в Мінську – з обміну полоненими”.

Захарченко нагадав, що президент Росії Володимир Путін, до якого він ставиться “з величезною повагою”, Савченко помилував, так що з нею тепер можна спілкуватися.

“Там ще й за списками [полонених] вона отримала гандикап по відношенню до Порошенка та інших фіктивних учасників переговорів з обміну”, – заявив Захарченко, красномовно засвідчивши ставлення РФ і сепаратистів до ролі Надії Савченко.

Пояснюючи масовану охорону Савченко (імовірно, спецназом РФ) під час її приїзду в Донецьк, Олександр Захарченко сказав: “Раз вже ми гарантували їй безпеку, то повинні були тримати слово”.

За його словами, охороняли Савченко не тільки від “ДНРівців”, а й нібито “від українських диверсантів, які готові були знищити Савченко на нашій території, щоб потім нас в цьому звинуватити”.

Читайте також:
Російський куратор ОРДЛО пропонує Києву обмін:
зняття блокади – повернення підприємств

Савченко спростувала стрільбу з бойовиками,
визнала “козьї тропи” і хоче далі говорити з Захарченком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна