Російський куратор ОРДЛО пропонує Києву обмін: зняття блокади – повернення підприємств

 

Сепаратисти ОРДЛО можуть скасувати своє рішення про націоналізацію підприємств української юрисдикції, якщо Україна припинить торговельну блокаду окупованих районів Донбасу.
Як передає “Новинарня“, про це заявив Сергій Назаров – заступник міністра економічного розвитку РФ, офіційний куратор ОРДЛО в уряді Росії та “голова міжвідомчої комісії з надання гуманітарної підтримки постраждалим територіям південно-східних районів Донецької та Луганської областей України”.

“Відновлення економічних зв’язків [ОРДЛО] з Україною зі скасуванням блокади відповідно до Мінських угод дозволить скасувати тимчасове управління підприємствами з відновленням прав власників”, – цитує Назарова сепаратистське агентство ДАН.

Також він підтвердив, що Росія постачає сировину й матеріали для підприємств ОРДЛО, які перебувають у кризовому стані через блокаду з боку України.

“Поставки сировини і матеріалів для підприємств південно-східних районів Донецької та Луганської областей, робота яких зупинена через введену Києвом економічну і транспортну блокаду, тимчасово – в порядку гуманітарної підтримки території – здійснюється за рахунок наявних федеральних резервів товарно-матеріальних цінностей”, – сказав Назаров 14 квітня.

За його словами, “це вимушений захід”.

Водночас Назаров спростував інформацію, що з’явилася в ЗМІ, про постачання залізорудної сировини на окуповану територію Донбасу з російських підприємств.
“Ніяких таких поставок не проводиться”, – підкреслив він.

Про те, що Росрезерв “надає гуманітарну підтримку підприємствам Донбасу за рахунок наявних резервів”, у коментарі ТАСС підтвердив також глава Федерального агентства РФ з державних резервів Дмитро Гогін.

Як повідомляла “Новинарня”, 15 березня Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення на Донбасі до реалізації пунктів 1-2 Комплексу заходів по виконанню Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року, а також до повернення під українську юрисдикцію захоплених сепаратистами ОРДЛО підприємств.
При цьому не йдеться про гуманітарні вантажі та цивільний транспорт і особисті вантажі громадян.

Читайте також:
На “віджатих” бойовиками ОРДО підприємствах ситуація критична, – ЗМІ

“Блокада торгівлі з ОРДЛО” знищила Україну на Донбасі, – Порошенко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна