Білий дім вирішив тиснути на КНДР, але не завдавати удару, – ЗМІ

 

Адміністрація президента США Дональда Трампа прийняла рішення проводити відносно КНДР політику «максимального тиску», при взаємодії з іншими країнами. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на джерела.

Радники Трампа розглянули безліч варіантів, як змусити Північну Корею відмовитися від ядерної програми, в тому числі використовуючи військове втручання і скинення керівництва країни, стверджують джерела агентства. У підсумку Білий дім зупинився на ідеї, схожій із політикою минулої адміністрації.

Так, за словами джерел, акцент у своїй політиці Білий дім зробить на посиленні тиску на Пхеньян за підтримки з боку Китаю.

США сподіваються, що Китай і Росія підтримають в ООН введення більш жорстких санкцій проти КНДР, якщо та проведе чергові випробування ядерної зброї. Підсумком політики США має статися ядерне роззброєння Північної Кореї, зазначили джерела агентства.

США не відповідатимуть військовими заходами на випробування КНДР ядерної зброї, як заявив AP анонімний чиновник з міністерства оборони. Втім, він додав, що плани Вашингтона можуть змінитися, якщо КНДР вирішить завдати удару по Південній Кореї або Японії.

На тлі святкування КНДР у суботу, 15 квітня, 105-го дня народження Кім Ір Сена зросли побоювання, що Північна Корея може провести чергове випробування ядерної зброї. Зокрема, телеканал NBC з посиланням на високопоставлених представників американської розвідки повідомляв, що Вашингтон володіє інформацією про підготовку вже в ці вихідні ядерного випробування Пхеньяна.

При цьому, за даними NBC, за 500 км від північнокорейського ядерного полігону США розмістили два есмінці, здатні вдарити по позиціях КНДР крилатими ракетами «Томагавк».

Читайте також:
КНДР ноту ядерні випробування і відбиття атаки США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна