За добу в АТО – ще більше обстрілів і двоє поранених

 

За минулу добу, 13 квітня, російсько-окупаційні підрозділи 65 разів обстріляли позиції Збройних Сил України. Двоє українських бійців отримали поранення.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штаб АТО.

Центром вогневого протистояння й надалі залишається Приморський напрямок. Так, у районі Водяного, бойовики били по позиціях сил АТО зі 122-мм артилерійських систем, мінометів калібру 120-мм, озброєння БМП та великокаліберних кулеметів. Оборонців Широкиного накривали вогнем зі 120-мм мінометів, озброєння БМП, зенітних установок ЗУ-23-2, гранатометів та стрілецької зброї. З мінометів калібру 120-мм та стрілецької зброї противник відкривав вогонь по морських піхотинцях поблизу Гнутового. Міномети калібру 82-мм, протитанкові гранатомети застосував у районі Талаківки. З гранатометів різних систем бив по позиціях ЗСУ поблизу Павлополя, Мар’їнки та Красногорівки. З кулеметів великих калібрів – по позиціях під Чермаликом, Гранітним та Мар’їнкою. Зі стрілецької зброї обстрілювали оборонців Старогнатівки. Ворожі снайпери активно діяли в районі Водяного, Талаківки, Павлополя та Новотроїцького.

На Донецькому напрямку по позиціях сил АТО поблизу Авдіївки ворог відкривав вогонь із мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Захисників Луганського обстрілював з мінометів калібру 82-мм. По оборонцях Опиного застосовував протитанковий ракетний комплекс, 82-міліметрові міномети, гранатомети та озброєння БМП. З гранатометів різних систем обстрілював позиції поблизу Невельського. Зенітні установки ЗУ-23-2, гранатомети та кулемети великих калібрів застосував у районі Кам`янки. Зі стрілецької зброї та кулеметів великого калібру відкривав вогонь по захисниках шахти “Бутівка”.

На Луганському напрямку з гранатометів різних систем окупанти обстрілювали захисників Новоолександрівки та Катеринівки.

Читайте також:

СЦКК: бойовики ОРДО порушили нову домовленість про “режим тиші”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна