Припиніть завалювати бійців домашньою їжею! Волонтер Мисягін – про “збочення” з харчуванням на передовій

 

Юрій Мисягін
армійський волонтер

Перестаньте мені писати і телефонувати. Немає на полігоні проблем з їжею (FB)

Цікава і, як мені здається, для багатьох бійців повчальна ситуація складається зараз на Чугуївському полігоні.

Мені написали, що деякі бійці скаржаться на харчування. Цікаво стало, адже я знаю, що проблем з харчуванням в армії немає, і вже давно. Їжі стільки, що вона деколи лежить під ногами.

Тільки недавно писав, як бійці виходять з АТО із зайвою вагою.

Поговорив із декількома військовими, і всі підтвердили: “годують нормально, як в армії, ніяких проблем немає”

А проблема знаєте в чому?
Ті, хто на передку постійно сидів на “волонтерці”, тобто харчувався в основному тим, що привозили небайдужі люди з дому – а це консервація, ковбаси, різні види м’яса, солодощі, випічка та багато-багато іншого – так ось для них зараз “проблема” харчуватися на полігоні. Вони не звикли до того, що треба їсти каші і перше, що не буває щодня – з ранку бутери з ковбасою й сиром і омлет з 5 яєць, вдень харчуватися випічкою та пиріжками, а на ніч влупити банку тушонки і лягти спати.

А всі решта військові, хто не був сильно “розпещений” домашньою їжею, у кого продуктові магазини від позицій знаходилися далеко, хто звик в основному харчуватися продуктами, одержуваними від служби забезпечення свого підрозділу і хто не лінувався самостійно готувати з того, що отримували, – у них немає жодних проблем. Вони всім задоволені і ні на що не скаржаться.

Так, армії потрібно допомагати й підтримувати. Так, їм важко на передовій. Але повірте, іноді допомога набуває якихось збочених форм, коли люди везуть туди на передок машинами домашню їжу.

Її навіть не встигали всю з’їдати. Повірте, я знаю, що кажу, тому що бачив кімнати, заставлені до стелі “посилками з дому”.

Звичайно, коли ти рік в АТО, майже весь час їси домашню їжу, в тебе потім будуть питання до харчування на полігоні. Тільки волонтерів вже немає на полігоні. 🙂

Ну а коли бачиш у стрічці мішки картоплі й цибулі (які привозять волонтери) – це навіть коментувати не хочеться. Блін, ну пальне ж коштує дорожче!

Мами, дружини, бабусі, тещі… заспокойтеся, проблем із харчуванням немає.

…Із коментаря, залишеного недавно у мене на сторінці:
– На дембель пішов рік тому з вагою 98 кг. Зараз 82 кг.

Читайте також:
ОК “Схід” покарало бойового замкомбрига 54 омбр, який розповів волонтерам
про нестачу кранів на полігоні в Чугуєві

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна