Оприлюднено відео вибуху американської “матері всіх бомб”

 

Телеканал CNN опублікував відео удару американської “матері всіх бомб” по позиціях бойовиків “Ісламської держави” в Афганістані.

Раніше представник афганського міністерства оборони заявив, що внаслідок скидання військовими США “матері всіх бомб” на позиції “Ісламської держави” в Афганістані вбито 36 бойовиків.

Також повідомлялося, що вибух найбільшої неядерної бомби зруйнував три підземних тунелі ІДІЛ та знищив їхні боєприпаси. При цьому наголошується, що мирне населення не постраждало.

Як повідомляла “Новинарня“, 13 квітня авіація США скинула одну з найпотужніших бомб світу на позиції терористів “ІДІЛ” в Афганістані.

Ціль була атакована найбільшою американською неядерною бомбою – GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast , яку також називають “матір’ю всіх бомб” (абревіатура MOAB може розшифровуватися як Mother of All Bomb).

Це перший випадок використання MOAB у бойових умовах.

Читайте також:

Американці вперше застосували найпотужнішу у світі неядерну “матір всіх бомб”. Проти ІДІЛ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна