Бойовики ОРДЛО міняють російських інструкторів, отримують з РФ нову зброю s посилюють оргштатну структуру, – “ІС”

 

У підрозділах “1-го армійського корпусу” – так званій “армії ДНР” – відбувається позапланова заміна російських військових радників та інструкторів. При цьому умовне “перемир’я” бойовики використовують для поповнення своїх арсеналів і зміцнення передових позицій.
Про це передає “Новинарня” з посиланням на оперативну інформацію групи “Інформаційний спротив”, яку оприлюднив її координатор нардеп Дмитро Тимчук.

Згідно зі звітом, заміна російських інструкторів проходить на напрямках Горлівка, Докучаєвськ, Новоазовський район.

“У ряді підрозділів заміна проведена на 100% за рахунок офіцерів ЗС РФ, які прибули з Росії. Офіцери, яких змінили, відправляються назад в Росію. У той же час, в кінці 2016 року даним російським офіцерам було повідомлено про те, що терміни їх перебування на Донбасі триватимуть мінімум до кінця 2017 року”, – повідомляє “ІС”, зазначаючи, що причина екстреної заміни радників та інструкторів на даний момент невідома.

За інформацією “ІС”, протягом останнього тижня відзначається також перекидання підрозділів ЗС РФ (особовий склад і бронетехніка) через Амвросіївку на Донецький напрямок. За рахунок цієї техніки та особового складу здійснюється доукомплектування підрозділів “1-го АК ДНР”, які розташовуються уздовж лінії розмежування.

Зазначається також, що у “2-му АК ЛНР” Стахановське угруповання окупантів посилено накопичує артилерійські боєприпаси.
Щодоби з південного напрямку по 5-6 вантажівок “Урал” із ящиками з боєприпасами перекидаються на Алчевськ та Перевальськ через Біле (іноді затентовані, іноді ні).

На полігоні в районі Тореза (ОРДО) окупанти ведуть інтенсивну підготовку механіків-водіїв танків Т-72. На сьогоднішній день йде обкатка до 30 чоловік.

За інформацією мережі групи “ІС”, дана партія механіків-водіїв буде відправлена ​​на доукомплектування додаткових танкових рот у танкових батальйонах омсбр “1-го АК ДНР” (з переходом їх із 3-ротної на 4-ротну оргштатну структуру).

При цьому дані фахівці готуються для запланованої партії танків, яка протягом найближчого тижня прибуде з РФ.

“Командири танків та навідники для нових екіпажів готуються в районі міста Моспине і прибудуть на полігон під Торезом на заключному етапі підготовки для проведення бойового злагодження екіпажів”, – передає “ІС”.

Також протягом останніх днів у Донецьку регулярно спостерігається активне пересування по місту колон військової техніки – до 20 одиниць в кожній колоні, тентовані автомобілі зі знаками у вигляді кола з цифрою 1 всередині червоного кольору.

За отриманими даними, згідно з розпорядженням командування Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС Росії, підрозділи “1-го АК” повинні бути до кінця квітня укомплектовані на 100%. У зв’язку з цим в окупованих районах Донецької області за вказівкою російських кураторів проводиться соціологічне дослідження, спрямоване на встановлення основних мотиваційних чинників для представників місцевого населення при вступі на “військову службу” в “армію ДНР”.

“Одночасно окупанти проводять активну приписну кампанію серед населення чоловічої статі в ряді населених пунктів, що перебувають під контролем «ДНР», з метою постановки жителів «на військовий облік». До даних заходів активно залучаються «правоохоронці ДНР». Фіксуються випадки погроз відкриття кримінальних справ за відмову від реєстрації на «військовому обліку». Також відзначається постановка на облік у «військкоматах ДНР» автотранспортних засобів на «націоналізованих» підприємствах”, – інформує розвідка “ІС”.

 

Читайте також:
СЦКК: бойовики ОРДО порушили нову домовленість про “режим тиші”

За добу в АТО – ще більше обстрілів і двоє поранених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна