Рада завалила зміни до “закону Савченко”

 

Верховна Рада на вечірньому засіданні в четвер, 13 квітня, відхилила зміни до так званого “закону Савченко” – проект закону “Про внесення змін до статті 72 Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування строку попереднього ув’язнення” (№5259).

Як передає УНІАН, депутати не підтримали законопроект в цілому (“за” проголосували лише 209 народних депутатів) і двічі не змогли повернутися до голосування за нього.

Після цього парламент також не підтримав пропозицію повернути проект закону на повторне друге читання до комітету (“за” – 217).

Як писала “Новинарня“,  Рада прийняла законопроект №5259 в першому читанні 23 лютого.
Проектом закону передбачалося незастосування множення на два днів попереднього ув’язнення до засуджених за тяжкі та особливо тяжкі злочини.

У пояснювальній записці до законопроекту зазнається, що на даний час, за даними Нацполіції, внаслідок застосування “закону Савченко” звільнені від подальшого відбування покарання близько 8,5 тисячі осіб. Із зазначеної кількості звільнених вже 906 осіб, або 11%, викрито в учиненні нових злочинів.

Як відомо, Верховна Рада у листопаді 2015 року прийняла закон “Про внесення змін до Кримінального кодексу щодо вдосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення до строку покарання”, автором якого була на той час ув’язнена в РФ народний депутат Надія Савченко. Документ набув чинності 24 грудня 2015 року.

Згідно із “законом Савченко”, один день попереднього ув’язнення всім засудженим за два дні позбавлення волі.

Читайте також:
Вищий спецсуд скасував постанову про звільнення нардепа-вбивці Лозінського
за “законом Савченко”

Викрадача київської маршрутки зловили житомиряни, вийшов за “законом Савченко”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна