Число українських заручників в ОРДЛО зросло до 126, – Геращенко

 

Кількість українських громадян, яких незаконно утримують бойовики на території ОРДЛО, зросла до 126 осіб. Як передає “Новинарня“, про це у виступі з трибуни Верховної Ради повідомила перша заступниця голови ВР Ірина Геращенко – представниця України в гуманітарній підгрупі на переговорах ТКГ в Мінську.

Її виступ заглушувався вигуками народних депутатів від фракції “Самопоміч”. Геращенко, яка вже кілька років займається темою звільнення заручників, не змогла закінчити промову через вичерпаний ліміт часу.

Згодом вона прокоментувала в соцмережі: “Коли сьогодні я в сесійній залі розповідала про всі ті проблеми і складності зі звільненням заручників, як-то вимогу амністії [бойовикам “ДНР/ЛНР”] за надважкі злочини і звільнення тих, хто не має жодного відношення до зони АТО, але причетні до терактів у Харкові і Одесі, одна політична сила кричала: “Прийміть закон про окуповані території”. Це і є мета цієї політсили – втягти родини [заручників] у брудні політичні ігрища, скакати на кайданах заради свого законопроекту, а не [визволяти] заручників, про яких ця фракція ЗГАДАЛА ВПЕРШЕ ЗА 3 РОКИ”.

“Як закон про окуповані території вплине на звільнення заручників? Та ніяк. Але ж головне – накрутити бідні родини, які шукають будь-який спосіб для звільнення своїх рідних. А саме звільнення нехай залишається головним болем президента, СБУ, Мінської групи”, – додала Ірина Геращенко.

В іншому дописі у ФБ вона повідомила, що напередодні, 12 квітня, після повернення з переговорів у Мінську їхня група зустрілася з родинами заручників, яких утримують бойовики “ДНР/ЛНР”.

“Передали їм листи від хлопців, розповіли всю останню інформацію про хід переговорів і всі наші зусилля по звільненню”, – зазначила Ірина Геращенко.

За її словами, “це важке, але чесне спілкування, ми на постійному контакті з родичами, які знають про всі деталі переговорів”.

“Важко бути чесною з родичами, коли немає хороших новин. Набагато важче, ніж балаболити , блокувати, редутничати, накручувати, критикувати, не беручи при цьому на себе жодної відповідальності”, – написала Геращенко, маючи на увазі “деякі фракції і деяких депутатів ВР, які жодного разу нічим не допомогли родинам і заручникам, але використовують цю болючу тему в своїх підлих і брудних політичних ігрищах”.

Нагадаємо, 5 квітня Ірина Геращенко інформувала про те, що число українських заручників в ОРДЛО зросло до 121.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна