Через пожежу в Балаклії Україна втратила снарядів на $1 млрд., – Пашинський

 

Унаслідок пожежі на арсеналі в Балаклії Україна втратила боєприпасів на 1 мільярд доларів. Про це в ефірі “5-го каналу” розповів голова Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, передає “Укрінформ“.

“У чому трагедія Балаклії? Лежали десятки тисяч боєприпасів боєздатних і десятки тисяч боєприпасів небоєздатних. Коли пішла ця ланцюгова реакція, ми втратили на 1 мільярд доларів боєприпасів. Це недопустимо, бо ми не така багата країна, яка може це собі допустити”, – заявив він.

За словами Пашинського, зі всього статку з Радянського Союзу Україна отримала мільйони тонн боєприпасів.

“У цих боєприпасах є ті, які вже не придатні, і ті, які нам дуже потрібні. Треба чітко виділити оті, що нам потрібні, та зберігати їх у спеціальних бетонних сховищах із системами пожежегасіння. А для тих, що не потрібні – має бути спеціальна програма для їх подальшого знищення”, – наголосив голова комітету ВР.

Як відомо, у ніч на 23 березня на 65-му ракетно-артилерійському арсеналі в Балаклії (Харківська область) сталася пожежа, в результаті якої почали масово детонувати артилерійські боєприпаси, ракети тощо. Пожежу остаточно загасили через кілька днів.
За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа в Балаклії знищила 70% наявних там боєприпасів, але ця втрата для ЗСУ некритична.
Глава МВС Арсен Аваков та головний військовий прокурор Анатолій Матіос вважають, що пожежу спричинила диверсія із застосуванням безпілотного літального апарата.

Читайте також:
Уряд виділив 100 млн. грн. для розмінування Балаклії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна