Тіллерсон у Москві: невиконання Росією Мінських угод є перешкодою для покращення відносин між США та РФ

 

Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що російська агресія в Україні залишається перешкодою для покращення відносин між Вашингтоном і Москвою.

Як передає УНІАН, про це він сказав у середу, 12 квітня, за підсумками зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним і міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим в Москві.

“До того часу, поки не буде досягнуто усього прогресу в Мінських угодах, ситуація в Україні буде залишатися перешкодою для покращення відносин між США та Росією”, – заявив він.

Тіллерсон зауважив, що Росія може досягти прогресу у виконанні Мінських угод шляхом деескалації насильства на сході України та вжити заходів для відведення збройних сил підконтрольних їй бойовиків та важкого озброєння, щоб “спостерігачі ОБСЄ могли виконати свою роль”.

Говорячи про Мінські угоди, держсекретар заявив, що США “розглядають важливість угоди”.

11 квітня держсекретар США Рекс Тіллерсон прибув з першим офіційним візитом до Москви. 12 квітня він провів переговори з президентом РФ Володимиром Путіним і главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Читайте також:
Порошенко провів консультації з главою Держдепу США Тіллерсоном
перед поїздкою до Москви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна